WNZO100: Zakażenia grzybicze, bakteryjne i pasożytnicze

Zakażenia bakteryjne, wirusowe i pasożytnicze. W tym nagraniu omawiamy tematy, które spędzają sen z powiek niejednej osobie chcącej prowadzić zdrowy styl życia . Jak się przed nimi uchronić?

A jeżeli już z jakiegoś powodu któreś z nich nam się przytrafi, jak w możliwie najmniej inwazyjny sposób dla organizmu sobie z nimi poradzić? Zapraszam do wysłuchania rozmowy z Agnieszką Biernat! 🙂

Z tego odcinka podcastu dowiesz się:

  • Dlaczego lekarze rzadko przyczyn chorób szukają w zakażeniach grzybiczych i pasożytniczych.
  • Na czym polega diagnostyka zakażeń grzybiczych, bakteryjnych lub pasożytniczych.
  • Które zakażenia są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia.
  • Jakie są najczęstsze źródła i przyczyny zakażeń pasożytniczych.
  • Na czym polega teoria higieniczna negująca konieczność pozbywania się pasożytów.
  • Czy wszystkie pasożyty są szkodliwe i trzeba się ich pozbywać,
  • W jaki sposób pozbyć się pasożytów.
  • Jakie są najczęstsze przyczyny zakażeń grzybiczych i bakteryjnych.
  • W jaki sposób pozbyć się przerostu grzybów candida.
  • Jakie są objawy zakażenia gronkowcem złocistym.
  • Jak zminimalizować ryzyko zakażenia grzybami, bakteriami lub pasożytami.
  • Dieta w profilaktyce zakażeń mikrobiologicznych.

Jak możesz słuchać podcastu?


Zdecydowanie polecam ostatni sposób – słuchanie podcastów na swoim smartfonie. Ja tak robię już od kilku lat i jestem z tego sposobu bardzo zadowolony. Swoje ulubione podcasty mam zawsze z sobą i słucham w każdym miejscu i o dowolnym czasie. Polecam!

Oceń mój podcast: Zakażenia grzybiczne, bakteryjne i pasożytnicze.

Jeżeli chcesz mi jakoś podziękować, to najlepsze dla mnie będzie pozostawienie przez Ciebie opinii w iTunes. Dzięki temu mój podcast będzie lepiej widoczny i łatwiej będę mógł docierać do nowych słuchaczy. Możesz to zrobić klikając na linka poniżej.

-> Oceń podcast “Więcej Niż Zdrowe Odżywianie” na iTunes

Notatki do tego odcinka podcastu:


Pobierz bezpłatnego eBooka!


 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.
6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.