Zastanawiałam się, co jeszcze podać gościom na imprezie? Spróbowałam nową sałatkę. Zaprezentowała się bardzo elegancko i była wyśmienita!
Składniki na sałatę z indykiem:
- główka sałaty
- 20 dkg ugotowanego indyka
- 20 dkg fasolki szparagowej ugotowanej na parze
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 1 czerwona papryka
- 10 cm surowej cukinii
- 4 suszone pomidory
- 5 pomidorków koktajlowych
- 10 oliwek
- kilka listków natki pietruszki
- ocet balsamiczny
- olej lniany lub rzepakowy nierafinowany
Indyka gotuj 20 minut w wodzie.
Sałatę pokrój (najlepiej plastikowym nożem), ugotowanego indyka pokrój w kostkę, jajka na 6 części, paprykę na prostokąty, cukinię na półtalarki, suszone pomidory w kostkę, pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na pół.
Do salaterki włóż kolejno składniki zaczynając od sałaty i nie mieszaj. Na koniec polej olejem i octem balsamicznym. Wszystko się wymiesza, gdy pierwsza osoba zacznie nakładać sałatkę dla siebie.
Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się newsLetter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂
Zostaw komentarz