Serek kozi na dobre zadomowił się w naszej kuchni. Właśnie oczekiwaliśmy gości, których zaprosiliśmy na koktajl owocowy i coś jeszcze, dlatego pomyślałam, że miło będzie przygotować jakiś wyjątkowy starter. Goście wyjątkowi (zawsze), to i starter wyjątkowy 🙂
Składniki na słodko-słone przekąski z serkiem kozim :
- 150 g białego serka koziego
- 6 plasterków prosciutto
- 6 suszonych moreli (niesiarkowanych)
- 1/4 szklanki jasnego sezamu
- 1/4 szklanki czarnego sezamu
Morele przekroiłam na pół na wskroś. Plasterki prosciutto zazwyczaj są dość duże, dlatego podzieliłam je na pół.
Z sera ulepiłam kulki, obtoczyłam w sezamie i ułożyłam na morelach. Prosciutto zwinęłam w rulonik i przybiłam do sera i moreli. Gotowe.
Z takiej ilości składników wyszło 12 kąsków.
Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się newsLetter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂
Zostaw komentarz