To już trzecie parzenie zielonej herbaty, musiało być odrobinę dłuższe od drugiego, aby utrzymać wyraźne aromaty roślinno owocowe. Gotowy napar wędruje do czarki i już nie możesz się doczekać do jej ponownego skosztowania. Jakie nuty smakowe tym razem dla Ciebie uwolni?
Może brzmi to trochę kosmicznie (dla mnie tak było na początku), ale faktycznie herbata może być czymś więcej niż tylko “popychaczem” do porannych kanapek. Jeden z najstarszych znanych ludzkości naparów roślinnych, przepełniony kolorami, aromatami i smakami tylko czeka, aby je stopniowo odkrywać.
Zapraszam Cię na spotkanie z herbatą, o której rozmawiam z Kacprem, autorem bloga Kapibara.
Z tego odcinka podcastu dowiesz się:
- Co to jest herbata?
- Jak powstają jej podstawowe rodzaje?
- Z czego robione są herbaty smakowe?
- Co to jest yerba mate?
- Jakie są dwie podstawowe metody parzenia herbaty?
- W jakim celu stosuje się ceremonie parzenia herbaty?
- Co kupić i jak zaparzyć herbatę metodą gongfu cha?
Podcast: Play in new window | Download (Duration: 29:31 — 40.8MB)
Śledź nas: Apple Podcasts | RSS | More
Jak możesz słuchać podcastu?
- na blogu – wszystkie podcasty z naszego bloga,
- na dowolnym odtwarzaczu mp3, pliki możesz pobrać z bloga i przegrać je na swój odtwarzacz.
- Filmiki instruktażowe – jak najwygodniej słuchać na swoim telefonie – to banalnie proste! 🙂
Zdecydowanie polecam ostatni sposób – słuchanie podcastów na swoim smartfonie. Ja tak robią już od kilku lat i jestem z tego sposobu bardzo zadowolony. Swoje ulubione podcasty mam zawsze ze sobą i słucham w każdym miejscu i o dowolnym czasie. Polecam!
Oceń mój podcast – Jak zaparzyć herbatę
Jeżeli chcesz mi się jakoś odwdzięczyć to najlepszym dla mnie podziękowaniem będzie pozostawienie opinii w iTunes. Dzięki temu mój podcast będzie lepiej widoczny i łatwiej będę mógł docierać do nowych słuchaczy. Możesz to zrobić klikając na linka poniżej.
-> Oceń podcast “Więcej Niż Zdrowe Odżywianie” na iTunes
Notatki do tego odcinka podcastu:
- blog o herbacie prowadzony przez Kacpra: Kapibara
Zostaw komentarz