Koktajl ze szpinakiem i migdałami

Koktajle są chyba najlepszym pomysłem na przemycenie dużej ilości błonnika. Dobrze też jest, aby w miarę możliwości nie był zmiksowany na zupełnie gładko. Dzięki temu łatwiej jest go pogryźć…

Tak, tak – koktajle również trzeba gryźć, nawet jeśli są bardzo dokładnie zmiksowane, dlatego właśnie lepiej miksować je niedokładnie. Chodzi o to, aby nie przeleciał zbyt szybko przez układ pokarmowy. Trzeba się nim delektować 🙂

Składniki na koktajl ze szpinakiem i migdałami dla 1. osoby:

  • banan 1 sztuka
  • szpinak 1 garść około 30 g
  • woda 0,5 szklanki
  • migdały 2 łyżki

Wszystkie składniki zmiksuj i gotowe. Nie bój się tłuszczu z migdałów. To zdrowy i potrzebny tłuszcz.

Pobierz bezpłatnego eBooka!


 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.
6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.