Jarmuż jedliśmy całą zimę, a tu myk i znowu ma świeże listki. Idealne do sałatki. Wyszła bardzo smaczna sałatka z sałaty rzymskiej z jarmużem, rzodkiewką i co tam jeszcze było w lodówce.
Składniki na sałatkę z sałaty rzymskiej z jarmużem:
- główka sałaty rzymskiej (lub pół lodowej)
- 2 garście jarmużu
- pół papryki
- 2 pomidory
- 6 rzodkiewek
- 1 ząbek czosnku
- 2 szczypty soli himalajskiej
- zioła włoskie
Warzywa pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek posypać solą i ziołami. Gotowe.
Smacznego!
UWAGA!
Sałatka z sałaty rzymskiej z jarmużem idealnie sprawdzi się w ramach diety warzywno-owocowej, propagowanej w Polsce przez dr Ewę Dąbrowską. Dieta ta znana jest również pod terminem postu Daniela.
Jeżeli jeszcze takiej diety nie przechodziłeś lub masz wątpliwości, czy czasowo jedząc jedynie warzywa można odżywiać się zdrowo i smacznie, to zapraszamy pod ten link. Tam znajdziesz więcej informacji.
ZAPRASZAMY! 🙂
Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂
Zostaw komentarz