Aksamitny dip łososiowy z pomidorów

Surowe warzywa lubimy podawać jako starter gościom, ale nie tylko. Często siadamy na tarasie i coś sobie chrupiemy. Marchewka, seler naciowy, szparagi, brokuły i co tam jest pod ręką, a do tego pyszny dip. Na przykład dip łososiowy z pomidorów. Gdy go zrobiłam, od razu się w nim rozsmakowałam.

Z tych samych składników można zrobić pyszną pastę na kanapki.

Składniki na dip łososiowy z pomidorów:

  • 2 pomidory świeże bez skórki
  • 3 pomidory suszone (bez oleju)
  • 5 dag twarogu (może być kozi)
  • 2 szczypty kozieradki
  • 3 szczypty zdrowej soli (u mnie himalajska)
  • 1 łyżka oleju lnianego

Wszystkie składniki zmiksuj.

Smacznego!

Dip łososiowy z pomidorów
Dip łososiowy z pomidorów

I wersja do pracy.

IMG_2351_logo

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Dip łososiowy z pomidorów
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania