Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pamiętasz, jak mama albo babcia dawała Ci pastę jajeczną ze szczypiorkiem? Mi mama dawała. Ależ to było pyszne. Na jakiś czas zapomniałam o tym smakołyku, ale przy okazji tworzenia kolejnego kursu, wygrzebałam ją z pamięci.

Składniki na pastę jajeczną ze szczypiorkiem dla 2. osób:

  • jajko 2 sztuki
  • szczypiorek mały pęczek
  • awokado 0.5 sztuki
  • dobra sól 2 szczypty
  • chleb żytni pełnoziarnisty
  • kapusta pekińska
  • ogórek kiszony

Jajka ugotuj na twardo (około 4 minuty od zagotowania). Przestudzone obierz i posiekaj widelcem.

Awokado również posiekaj widelcem razem z jajkiem, aby powstała papka. Dodaj sól i szczypiorek.


Zjedz na kanapce z dodatkiem kapusty pekińskiej i ogórka kiszonego.

Pobierz bezpłatnego eBooka!


 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.
6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.