Pęczak ze szpinakiem i pieczarkami

Ciekawe, czy wiesz, co to jest PĘCZAK? Nasze babki i część rodziców wiedzieli, ale czy Ty wiesz?

Jeśli nie wiesz, to dziś jest najlepszy moment, aby go poznać.

Składniki na pęczak ze szpinakiem i pieczarkami dla 1. osoby:


Kaszę dokładnie opłucz i daj do garnka z 1 szklanką wody. Gotuj 5 minut, po czym dodaj pieczarki pokrojone na cienkie plasterki oraz cebulę pokrojoną w kostkę i gotuj kolejne 10 minut.

Następnie dodaj cukinię i gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec dodaj szpinak, pokrojone suszone pomidory, sos do sałatek lub oliwę, zamieszaj i wyłącz gaz.


Pobierz bezpłatnego eBooka!


 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.
6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.