Oj lubimy takie jedzenie. Dużo sałaty, cykoria, papryka, czerwona kapusta, pomidory – co tam jest w spiżarce. Wyśmienite, domowe, najlepsze na świecie wegeburgery znikają ze stołu w ciągu 30 minut. Wiadomo – trzeba dokładnie gryźć, ale kusi aby połknąć je jak najszybciej 😉 Zrobisz je samodzielnie i zobaczysz, co jest naprawdę dobre w porównaniu z kupnymi. Dzieci są nimi zachwycone.
Składniki na wyśmienite, domowe, najlepsze na świecie wegeburgery:
- falafele przygotowane według tego prostego przepisu
- sałata masłowa
- cykoria
- pomidory
- kapusta czerwona
- papryka zielona
- natka pietruszki
Falafele są już gotowe. Do tego kroimy warzywa na małe kawałki, pozostawiając sałatę w całości.
Zawijamy kawałki falafeli w sałatę z pozostałymi składnikami i zajadamy. Można pokropić octem balsamicznym (troszeczkę), albo użyć majonezu ze słonecznika.
![Najlepsze na świecie domowe wegeburgery Najlepsze na świecie domowe wegeburgery](https://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/uploads/2016/09/IMG_7049_logo-1024x683.jpg)
![Najlepsze na świecie domowe wegeburgery Najlepsze na świecie domowe wegeburgery](https://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/uploads/2016/09/IMG_7053_logo-1024x683.jpg)
![Najlepsze na świecie domowe wegeburgery Najlepsze na świecie domowe wegeburgery](https://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/uploads/2016/09/IMG_7058_logo-1024x683.jpg)
UWAGA!
Zastanawiasz się, jak wdrożyć zdrowe produkty do swojej kuchni, tylko nie wiesz, jak się za to zabrać? Zapraszam Cię do kursu W 4 tygodnie zmień swoją kuchnię na zdrową. Wdrożymy Cię krok po kroku w tajniki zdrowej kuchni.
ZAPRASZAMY!
![](https://wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/uploads/2017/01/beata_benning.jpg)
Przed przystąpieniem do kursu miałam obawy, czy sobie poradzę. Dzięki temu kursowi zrozumiałam na czym polega zdrowe odżywianie. Teraz nie muszę brać tabletek przeciwbólowych i czuję się fantastycznie. Najbardziej podobały mi się smaczne i proste przepisy. Kurs ten mogę z czystym sumieniem polecić, ponieważ jest bardzo profesjonalnie prowadzony. Dlaczego odkryłam was tak późno?
Ciecierzyca zwana jest bardzo bogatym źródłem zdrowego, roślinnego białka (około 8 g w 100 g ugotowanej ciecierzycy). Zawiera błonnik i cenne mikroelementy: potas, fosfor, wapń, magnez, sód, kwas foliowy, witaminę C, B6, A, K, cynk. Jej spożywanie pomaga zmniejszyć stężenie złego cholesterolu, który jest przyczyną miażdżycy i chorób serca. Obniża ciśnienie krwi. Przeciwdziała zawałowi serca, anemii, osteoporozie. Wspomaga również zdrowie włosów i paznokci.
Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂
![recipe image](https://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/uploads/2016/09/IMG_7058_logo.jpg)
![1star](https://wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
![gray](https://wiecejnizzdroweodzywianie.pl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
Zostaw komentarz