Sałatka z tofu i awokado

Tofu to bardzo pożywny produkt, który przy okazji, jako element kuchni makrobiotycznej, świetnie pomaga zadbać o organizm, jeśli nie masz ochoty jadać mięsa lub nabiału.

Tofu jest bardzo dobrym źródłem białka, pozwala uzupełniać wapń w organizmie i jest źródłem żelaza. A do tego można go wykorzystać w wielu potrawach. Gorąco polecam w kokosowym curry.

Składniki na sałatkę z tofu i awokado dla 1. osoby:

Tofu pokrój na słupki i zamarynuj w oliwie wymieszanej z curry. Następnie delikatnie podsmaż podsmaż na patelni (nie jest to obowiązkowe).

Na talerzu ułóż pokrojoną sałatę, pomidora, awokado oraz podsmażone tofu i polej sosem do sałatek lub olejem lnianym.

Drugą połowę awokado spakuj do szczelnego naczynia i przechowuj w lodówce.

Gorąco zachęcam do poznania potraw z soczewicami, które są świetnym, zdrowym i smacznym sposobem na pożywne potrawy.

Nasz eBook, dzięki któremu pokochasz soczewicę!

Pobierz bezpłatnego eBooka!


 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.
6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.