Oczyszczanie dietą warzywno-owocową wcale nie musi być monotonne i jałowe w smaku. Matka natura obdarzyła nas mnóstwem konsystencji, smaków, zapachów i kolorów. Wystarczy tylko z tych “puzzli” ułożyć harmonijne, smaczne i apetycznie dania.
Pure z kalafiora z ziołami – proste, pyszne, zdrowe. Nic dodać, nic ująć. Zaproponowałam te danie kursantom i byli zachwyceni!
Składniki na pure z kalafiora z ziołami:
- 40 dag kalafiora (poza sezonem mrożony)
- łyżeczka ziół greckich lub włoskich
- jeśli nie jesteś w trakcie postu leczniczego to 1 łyżeczka oleju lnianego/masła
- 0,5 łyżeczki dobrej soli, na przykład himalajskiej
- dowolne warzywa jako dodatek (świetnie pasuje papryka, marchewka, sałata rzymska, pomidor)
Kalafiora ugotuj na parze (5 minut jeśli mrożony) i zmiksuj gorący razem z tłuszczem i solą na gładkie pure. Wyłóż na talerz i posyp ziołami. Obok ułóż ulubione warzywa i gotowe.
Proste!
Porcja dla 2 osób.
Pure z kalafiora po odjęciu tłuszczu idealnie sprawdzi się w ramach diety warzywno-owocowej, propagowanej w Polsce przez dr Ewę Dąbrowską i zalecanej przez nas dla osób, które chcą zmienić swój styl odżywiania, poczuć się lepiej i wyglądać kilka lat młodziej.
Więcej informacji o tym jak z naszym wsparciem możesz przejść oczyszczanie warzywno-owocowe lub inną formę oczyszczania znajdziesz pod tym linkiem.
Jestem bardzo wdzięczna za możliwość uczestniczenia w tym kursie. Na samym początku bałam się, że nie wytrwam z utrzymaniem diety.
Jednak wytrwałam i nawet zdecydowałam się na jej przedłużenie . Dzięki tej terapii oczyszczającej teraz mam więcej energii, moja waga spadła o 5 kg, a obwód w pasie o 8 cm.
Wielu znajomym już poleciłam Wasz kurs i Waszego bloga. Zajmuję się profilaktyką zdrowia od wielu lat i jest mi bardzo "po drodze" z Waszym podejściem do tych tematów.
Serdecznie dziękuję za możliwość skorzystania z Kursu Oczyszczania. Chętnie skorzystam z kolejnych propozycji.
Zawiera duże ilości sulforafanu i indol-3-karbinolu (I3C), związków bioaktywnych o właściwościach prozdrowotnych korzystanie wspierających walkę z rakiem. Ale to nie wszystko, sulforafan normalizuje pracę nerek i korzystnie wpływa na stabilizację ciśnienia krwi (badania publikowane w American Journal of Hypertension z lutego 2012). Dodatkowo jest doskonałym źródłem witaminy C, jedna garść kalafiora dostarcza 100% RDA – zalecanego dziennego spożycia. Jadajmy kalafiory 🙂 .
Pobierz bezpłatnego eBooka!
1. Trzy fazy detoksu, przez które musisz przejść.
2. Potęga nawadniania – udrożnij „wewnętrzną oczyszczalnię”.
3. Niech pokarm Cię uzdrowi – świeże, surowe, odżywcze.
4. Czas dla Ciebie i Twojego ciała.
5. Odżywianie wewnętrzne – nie szalej z kaloriami.
Zostaw komentarz